Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ κ.ΚΙΚΙΛΙΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΙΣ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ κ.ΑΥΤΙΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ κ.ΚΙΚΙΛΙΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009.

16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΝ κ.ΑΥΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΝ κ.ΑΥΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ.ΔΑΛΑΚΛΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ κ.ΑΥΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΟΠΟΥ ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ Ο ΟΑΕΔ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ-ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ.
ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΟΑΕΔ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟ.
ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ Η ΟΝ-LΙΝΕ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΕ ΚΕΠ.

H ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Κ.ΑΥΤΙΑ

ΣΤΙΣ 1 ΔΕΜΕΜΒΡΙΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ.ΔΑΛΑΚΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΑΒΟΗΘΗΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΕΡΓΕΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΝΕΡΓΕΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ 75 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΙΖΟΥΝ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΥΘΙΝΟΝΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ.
ΤΕΛΟΣ ΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ AITHMATΩΝ MONOΓΟΝΕΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 23-9-2009 ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΓΡΑΠΤΩΣ ΣΤΟΝ κ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΩΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΣΕΠ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Κ.ΡΑΓΚΟΥΣΗ: "Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα μοριοδότησης στα παιδιά των μονογονεϊκών οικογενειών. Κάθε τέκνο μονογονεϊκής οικογένειας θα λαμβάνει 50 μονάδες, σύμφωνα με τις αλλαγές στο νέο νομοσχέδιο για την πρόσληψη μέσω του Α.Σ.Ε.Π"

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΘΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΙΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 17-04-2008 ΚΑΙ ΣΤΗΝ Κ.ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΟΓΟΝΕΊΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΑΕΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΗΧΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ , ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΥΠΑΘΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ.
ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΘΕΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.
ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟ 25% ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ).
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

ΜΕ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΑΛΑΚΛΗ ΝΑΤΑΣΣΑ
Η Γ.Γ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΔΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ: ΠρόεδροςΚ.Δαλακλή Νατάσσα: 6975-841616
Γεν.Γρ. κ.Αμμανατίδου Γιώτα
e-mail monogoneikes@gmail.com


ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ: Με νομοθετική ρύθμιση, η ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (Μ.Γ.Ο.) να χαρακτηριστεί και να αντιμετωπιστεί ως ειδική κατηγορία.
(Μονογονέας χαρακτηρίζεται αυτός που βρίσκεται σε κατάσταση: διάστασης-διάζευξης-χηρείας-ανύπαντρη μητέρα-, που έχει νόμιμα την επιμέλεια τουλάχιστον 1 τέκνου).

ΥΓΕΙΑ: Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία. Ψυχολογική στήριξη στο μονογονέα και στα τέκνα αυτού.

ΕΡΓΑΣΙΑ: Προτεραιότητα (μοριοδότηση) στις προσλήψεις του ΑΣΕΠ για τους μονογονείς και τα τέκνα αυτών με σύμβαση αορίστου χρόνου. Μονιμοποίηση συμβασιούχων. Επιχορηγήσεις & φοροαπαλλαγέςεπιχειρήσεων (π.χ μείωση ασφαλιστικών εισφορών στους εργοδότες που απασχολούν μονογονείς ή τέκνα αυτών, επιδότηση νέων επιχειρήσεων κ.λ.π). Μειωμένο ωράριο αρχηγών Μ.Γ.Ο μέχρι τα 5 έτη του τέκνου. Πάσο δωρεάν μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μείωση στρατιωτικής θητείας τέκνων Μ.Γ.Ο. (προστάτες) σε 6 μήνες και υπηρέτηση στον τόπο διαμονής τους.

ΔΙΑΒΙΩΣΗ: Επίδομα πρόνοιας παιδιού 400€ με αύξηση ορίου φορολογητέου εισοδήματος του μονογονέα μέχρι την ενηλικίωσή του, ή μέχρι το 24ο έτος φοίτησης του. Μισθός στην άνεργη μητέρα Μ.Γ.Ο. ίσος με το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη. Ταμείο ανεργίας στους αρχηγούς Μ.Γ.Ο. της τάξεως των 900€. Ισόβια σύνταξη στον αρχηγό μονογονέα με τέκνο Α.Μ.Ε.Α ίση με το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.
Σύνταξη στο διαζευγμένο μονογονέα που χωρίζει σε ηλικία άνω των 40 ετών και δεν εργάζεται. Πρόωρη σύνταξη στα 50 για αρχηγούς ΜΓΟ και στον ιδιωτικό τομέα όπως στο δημόσιο.

ΣΤΕΓΑΣΗ: Άτοκα δάνεια Ο.Ε.Κ για απόκτηση α’ κατοικίας με αποπληρωμή στα 25 έτη στον αρχηγό Μ.Γ.Ο. με 700 ένσημα και δικαίωμα στην κλήρωση εργατικών κατοικιών. Επιδότηση ενοικίου στην μονογονεική οικογένεια με 700 ένσημα. Ίδρυση μονάδων φιλοξενίας και στήριξης άστεγων Μ.Γ.Ο. και επιδότηση τους. Ειδικό επίδομα θέρμανσης το χειμώνα- μείωση 50% δημοτικών τελών-

ΠΑΙΔΕΙΑ: Δωρεάν φύλαξη παιδιών σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ με προτεραιότητα και διεύρυνση ωραρίου χειμώνα-καλοκαίρι. Δωρεάν ένταξη στα Δημόσια Ι.Ε.Κ - φροντιστήρια – κατασκηνώσεις - αθλητικές δραστηριότητες – μουσική – εικαστικά - για τα τέκνα Μ.Γ.Ο. Μεταγραφές των παιδιών ΜΓΟ που εισάγονται στα πανεπιστήμια κοντά στον τόπο κατοικίας τους και μοριοδότηση αυτών στις Πανελλαδικές εξετάσεις.Τα παιδιά Μ.Γ.Ο. να μπορούν να φοιτούν και σε σχολεία κοντά στην εργασία του μονογονέα. Γονικής άδεια 6 ημερών το χρόνο για κάθε τέκνο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ

ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ Υ.ΜΑ.Θ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Κ.ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ. ΤΟ Δ.Σ ΕΞΕΘΕΣΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ Κ. ΥΠΟΥΡΓΟ.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου