Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 2012 ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ


Μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ξεκινά από την 1η Φεβρουαρίου η απογραφή των δικαιούχων κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων.

Οπως αναφέρει σχετική εγκύκλιος του υφυπουργού Υγείας, κ. Μάρκου Μπόλαρη, η κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών θα γίνει σταδιακά και με αλφαβητική σειρά. Από την 1η έως τις 15 Φεβρουαρίου θα απογραφούν οι δικαιούχοι των οποίων το επώνυμο ξεκινά από Α έως Ι, από τις 15 έως τις 29 Φεβρουαρίου από Κ έως Ο και από 1η έως τις 16 Μαρτίου από Π έως το Ω.
Η απογραφή είναι υποχρεωτική και στην περίπτωση που δεν γίνει, οι δικαιούχοι χάνουν το επίδομα που ελάμβαναν έως σήμερα. Το έντυπο με τα στοιχεία που θα υποβάλουν επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και ψευδής δήλωση αποτελεί ποινικό αδίκημα. Η διαδικασία αφορά τις εξής κατηγορίες: Ατομα με βαριά αναπηρία, βαριά νοητική υστέρηση, εγκεφαλική παράλυση, κώφωση, κινητικά προβλήματα, παραπληγικούς και τετραπληγικούς ή ακρωτηριασμένους (ανασφάλιστους ή ασφαλισμένους του Δημοσίου), άτομα με συγγενή αιμολυτική αναιμία ή συγγενή αιμορραγική διάθεση, τυφλότητα και νόσο Χάνσεν. Στην απογραφή καλούνται, επίσης, να συμμετάσχουν απροστάτευτοι ανήλικοι, ομογενείς, συνταξιούχοι υπερήλικοι ΟΓΑ που λαμβάνουν στεγαστική συνδρομή, νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένοι που λαμβάνουν διατροφικό επίδομα.
Τα έξι δικαιολογητικά που πρέπει να έχουν μαζί τους στο ΚΕΠ είναι τα εξής:
  • Αστυνομική ταυτότητα (διαβατήριο για τους Ευρωπαίους πολίτες, άδεια διαμονής για όσους ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο ή ειδικό δελτίο για πρόσφυγες).
  • Εκκαθαριστικό της Εφορίας (2010 ή 2011) ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ, βεβαίωση εργοδότη, αντίγραφο τελευταίας μισθοδοσίας, παραστατικό Ταμείου στο οποίο να αναγράφεται ο ΑΦΜ.
  • Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ).
  • Φωτοτυπία (ή επίδειξη) της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου πληρωμών από τράπεζα ή τα ΕΛ.ΤΑ. ή βεβαίωση όπου θα αναφέρεται ο αριθμός ΙΒΑΝ. Ο λογαριασμός πρέπει να είναι καταθετικός τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ. ή ατομικός ή κοινός με άλλα πρόσωπα (το πρώτο όνομα να είναι του δικαιούχου).
  • Αναγνωριστική απόφαση δήμου, περιφέρειας ή νομαρχίας, σχετικά με τη χορήγηση του επιδόματος.
  • Απόκομμα ταχυδρομικής επιταγής πληρωμής του επιδόματος μέσω ΕΛ.ΤΑ., η οποία εκδόθηκε μέσα στο 2011.
Απογραφή
Η διαδικασία της εξουσιοδότησης
Από εξουσιοδοτημένο τρίτο πρόσωπο μπορεί να γίνει η απογραφή. Ο εκπρόσωπος πρέπει να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο εν ισχύ που να αφορούν τον ίδιο.
Θα πρέπει, επίσης, να επιδείξει συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο, το οποίο να έχει χορηγηθεί μέσα στους τελευταίους έξι μήνες ή εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, η οποία να έχει χορηγηθεί τις προηγούμενες 30 μέρες. Εναλλακτικά, μπορεί να προσκομίσει απόφαση δικαστηρίου για διορισμό του ως νομίμου εκπροσώπου (επίτροπος ή δικαστικός συμπαραστάτης). Για τους ανηλίκους, η καταγραφή θα γίνεται από έναν από τους γονείς του, με επίδειξη της ληξιαρχικής πράξης γέννησης του παιδιού.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 2012


Σύμφωνα με έγγραφο της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ προς τις Δ.Ο.Υ, η Χορήγηση στεγαστικού επιδόματος των φοιτητών το στεγαστικό επίδομα των φοιτητών χορηγείται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του ν. 3220/2004(Φ.Ε.Κ. 15Α /2004),

όπως ισχύει μετά την τροποποίηση και συμπλήρωση του με τους νόμους 3255/2004(Φ.Ε.Κ. 138Α/2004) και 32-96/2004(Φ.Ε.Κ . 253Α/2004), και τις αποφάσεις 1104059/7953/2004(Φ.Ε.Κ. 19628/2004) και 1042913/2833/0016/ΠΟΛ.1068/2005(Φ.Ε.Κ, 580β/2005).
Η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων και των δικαιολογητικών στις αρμόδιες ΔΟΥ λήγει στο τέλος Μαρτίου και εντός των ημερών αναμένεται να φθάσει στις Εφορίες  η σχετική εγκύκλιος που θα καθορίζει τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος, ανάβοντας ουσιαστικά το «πράσινο φως» για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών .
Επί της ουσίας, όσο αφορά στους δικαιούχους δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε, οπότε μπορούμε να δώσουμε μια γενική εικόνα για το φοιτητικό επίδομα, για να αρχίσουν οι γονείς και οι φοιτητές να προετοιμάζονται:
Καταρχήν για να πάρει ο φοιτητής το στεγαστικό επίδομα, πέραν των βασικών προϋποθέσεων που απαιτούνται (απόσταση Σχολής μέχρι 40 χλμ. από την μόνιμη κατοικία τους, οικογενειακό εισόδημα έως 30.000, όριο το οποίο αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο και οπωσδήποτε να έχει περάσει τα μισά μαθήματα του τελευταίου έτους), πρέπει να υποβάλει στις αρμόδιεςΕφορίες της Λάρισας την αίτηση (χορηγείται από τη Δ.Ο.Υ.), το πιστοποιητικό της Σχολής ή του Τμήματος που σπουδάζει, το μισθωτήριο κατοικίας, το τελευταίο εκκαθαριστικό Εφορίας (για την οικονομική χρήση του 2007) και το αντίγραφο του Ε9.
ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ
Για το ποιος δικαιούται το επίδομα και πως θα το πάρει διευκρινίζονται τα εξής:
1. Το φοιτητικό-στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ καταβάλλεται στις οικογένειες που έχουν προπτυχιακούς φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων ή σε Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδος.
2. Χορηγείται σε όλους τους προπτυχιακούς φοιτητές της οικογένειας, εφόσον διαμένουν σε άλλη πόλη από αυτήν της κύριας κατοικίας τους, ανεξάρτητα αν φοιτούν στην ίδια Σχολή και πόλη ή σε διαφορετικές Σχολές και πόλεις και διαμένουν σε μία ή περισσότερες οικίες.
3. Χορηγείται για τόσα έτη όσα είναι και τα έτη σπουδών της Σχολής ή του Τμήματος.
4. Δεν δικαιούνται το επίδομα όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους στη Σχολή ή το Τμήμα αυτής ή για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.
5. Η φοίτηση πρέπει να αποδεικνύεται με πιστοποιητικό της Σχολής ή του Τμήματος αυτής, το περιεχόμενο του οποίου αναλύεται στα έντυπα πιστοποιητικού (διαφορετικά για Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.) τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής και τα οποία εκδίδονται εντός των τριών πρώτων μηνών κάθε ημερολογικού έτους και φέρουν πρωτότυπη σφραγίδα και υπογραφή της Γραμματείας του Τμήματος ή της Σχολής.
6. Ειδικά για τους φοιτητές που έχουν εγγραφεί (για πρώτη φορά) στο πρώτο έτος σπουδών, στο πιστοποιητικό αναφέρεται μόνο η εγγραφή του φοιτητή στη Σχολή.
7. Στα πιστοποιητικά σπουδών που χορηγούνται για την καταβολή του επιδόματος θα πρέπει να αναφέρονται μαθήματα και όχι διδακτικές μονάδες. Τα πιστοποιητικά σπουδών που αναφέρουν διδακτικές μονάδες δεν θα πρέπει να γίνονται δεκτά.
8. Ο φοιτητής που εγγράφεται για πρώτη φορά στο πρώτο έτος αλλά στο β’ εξάμηνο (εαρινό) δικαιούται ολόκληρο το επίδομα.
9. Η αίτηση υποβάλλεται στη Δ.Ο.Υ. φορολογίας του δικαιούχου.
10. Δικαιούχος είσπραξης του επιδόματος είναι ο πατέρας ή η μητέρα του φοιτητή. Κατ’ εξαίρεση δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφ’ όσον: α) είναι ορφανός από τους δύο γονείς β) οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού. γ) είναι πάνω από 25 ετών δ) είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης.
ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ
Για να καταβληθεί το επίδομα, ο φοιτητής θα πρέπει να σπουδάζει σε πόλη άλλη από αυτήν της κύριας κατοικίας του και να διαμένει σε μισθωμένη οικία. Στην πόλη στην οποία διαμένει ο φοιτητής, οι γονείς του δεν θα πρέπει να έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας. Για την απόδειξη του γεγονότος ότι ο φοιτητής διαμένει σε μισθωμένη οικία, οι γονείς του θα πρέπει να προσκομίσουν, μαζί με την αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος, το σχετικό μισθωτήριο συμβόλαιο, θεωρημένο από την αρμόδια ΔΟΥ.
Όσον αφορά στα μισθωτήρια συμβόλαια επισημαίνονται τα ακόλουθα:
* Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι θεωρημένο στο όνομα του γονέα ή του ίδιου του φοιτητή. Γίνονται δεκτά και φωτοαντίγραφα επικυρωμένα. Στις περιπτώσεις που απαιτείται μισθωτήριο συμβόλαιο για τη χορήγηση του επιδόματος γίνονται δεκτά και συμβόλαια που έχουν λήξει, υπό την προϋπόθεση ότι ίσχυσαν τουλάχιστον επί δίμηνο εντός του ακαδημαϊκού έτους για το οποίο χορηγείται το επίδομα. Η συμπλήρωση του διμήνου πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι την ημέρα υποβολής της αίτησης.
* Εάν υπάρχει συγκατοίκηση φοιτητών θα πρέπει να εμφανίζονται ως μισθωτές όλοι οι φοιτητές ή οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους.
* Η διαμονή σε ξενοδοχείο ή πανσιόν θεωρείται ως μίσθωση υπό την προϋπόθεση ότι θα προσκομίζει ο φοιτητής βεβαίωση τουλάχιστον δίμηνης συνεχόμενης διαμονής σ’ αυτό και απόδειξη παροχής υπηρεσιών σε επικυρωμένο αντίγραφο για το ίδιο διάστημα.
* Γίνονται δεκτά μισθωτήρια συμβόλαια κατοικίας και εκτός πόλης φοίτησης σε απόσταση μέχρι 40 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης στην οποία εδρεύει η Σχολή ή το Τμήμα αυτής σύμφωνα με βεβαίωση αρμόδιας Αρχής.
* ΄Όσοι διαμένουν σε φοιτητικές εστίες και οικοτροφεία δεν δικαιούνται το επίδομα.
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
Για τη χορήγηση του επιδόματος θα πρέπει:
* Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγουμένου οικονομικού έτους να μην υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του ενός.
* Οι γονείς του φοιτητή ή ο ίδιος να μην είναι κύριοι ή επικαρπωτές κατοικιών (ιδιοχρησιμοποιουμένων ή εκμισθωμένων) που υπερβαίνουν τα 200 τ.μ. με εξαίρεση κατοικίες ή διαμερίσματα που βρίσκονται σε δήμο ή κοινότητα με πληθυσμό λιγότερο των 3.000 κατοίκων.
* Σε περίπτωση που υπάρχει ποσοστό συνιδιοκτησίας λαμβάνεται υπ’ όψη μόνο το ποσοστό.

Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος

Διαδικασία, προϋποθέσεις και απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος.
Γενικά Δικαιολογητικά
Αίτηση χορήγησης μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος
(Απαραίτητο έγγραφο)
Επικυρωμένο αντίγραφο ταυτότητας
Προαπαιτούμενη υπηρεσία: Έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας
Μισθωτήριο συμβόλαιο μεταξύ ηλικιωμένων και ιδιοκτήτη
Το συμβόλαιο πρέπει να είναι θεωρημένο από τη Δ.Ο.Υ. του τόπου διαμονής.
Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986
Δηλώνονται τα εξής: «α) ότι είναι ανασφάλιστος και δεν παίρνει σύνταξη από Δημόσιο ή άλλο Ασφαλιστικό Οργανισμό ή οποιαδήποτε άλλη πηγή της ημεδαπής ή αλλοδαπής και ότι έχει η στερείται εισοδήματος προερχόμενο από εργασία ή από οποιαδήποτε άλλη πηγή όπως ενοίκια κλπ. β) ότι έχει ή δεν έχει ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, γ) ότι τα δύο τελευταία χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής όπου διαμένει, δ) ότι αναλαμβάνει την υποχρέωση να ειδοποιήσει αμέσως την υπηρεσία από τη στιγμή που εγκαταλείπεται οριστικά ο μισθωμένος χώρος για οποιαδήποτε αιτία»
(Απαραίτητο έγγραφο)
Αυτεπάγγελτα δικαιολογητικά
Πιστοποιητικό γέννησης.
Προαπαιτούμενη υπηρεσία: Χορήγηση αντιγράφου πιστοποιητικού γέννησης ή Χορήγηση βεβαίωσης γέννησης (Εθνικό Δημοτολόγιο)
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Προαπαιτούμενη υπηρεσία: Χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης ή Χορήγηση βεβαίωσης οικογενειακής κατάστασης (Εθνικό Δημοτολόγιο)
Ειδικά Δικαιολογητικά
Εκκαθαριστικό εφορίας, αν υποβάλλεται δήλωση φόρου εισοδήματος ή βεβαίωση περί μη υποβολής (εκδίδεται από τη Δ.Ο.Υ του τόπου διαμονής)
Προαπαιτούμενη υπηρεσία: Δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Έντυπο Ε1)
Προϋποθέσεις



Η στεγαστική συνδρομή χορηγείται σε ανασφάλιστα μοναχικά ηλικιωμένα άτομα άνω των 65 ετών και σε ανασφάλιστα ζεύγη που:
Στερούνται ιδιόκτητης στέγης και διαμένουν σε μισθωμένο οίκημα.
Συντρέχει περίπτωση οικονομικής αδυναμίας κατά την έννοια των διατάξεων του ΝΔ 57/1973 και δε διαθέτουν εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή προερχόμενο της ημεδαπής, αλλοδαπής ή ακίνητη περιουσία στοιχεία ικανά να τους παρέχουν τη δυνατότητα αντιμετώπισης των στεγαστικών δαπανών.


Διαδικασία

Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ της επιλογής του για να αιτηθεί τη χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Βήμα 1: Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει και ελέγχει τα δικαιολογητικά που προσκόμισε ο πολίτης.Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί πως απουσιάζει ή είναι ελλιπές κάποιο δικαιολογητικό, ο υπάλληλος ενημερώνει τον πολίτη και δεν προβαίνει στην υποβολή της αίτησης.Αν κάποιο δικαιολογητικό είναι δυνατόν να αναζητηθεί υπηρεσιακά από το ΚΕΠ, τότε ο υπάλληλος εκκινεί τη σχετική διαδικασία.

Βήμα 2: Ο υπάλληλος συμπληρώνει την ηλεκτρονική αίτηση και δημιουργεί νέο φάκελο στο Πληροφοριακό Σύστημα των ΚΕΠ. Αν ο πολίτης επιθυμεί, έχει την δυνατότητα, δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του, να ενημερωθεί με SMS για την ολοκλήρωση του αιτήματός. Τέλος, ο υπάλληλος παραδίδει στον πολίτη την βεβαίωση υποβολής αιτήματος στην οποία αναγράφεται ο αριθμός φακέλου του αιτήματος και τα στοιχεία επικοινωνίας του ΚΕΠ.

Βήμα 3: O υπάλληλος ΚΕΠ αποστέλλει στον αρμόδιο Φορέα τον φάκελο της υπόθεσης (ο οποίος περιέχει την αίτηση και τα δικαιολογητικά) με έναν από τους αποδεκτούς τρόπους (fax, courier, ταχυδρομείο).

Βήμα 4: Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει το τελικό έγγραφο από τον αρμόδιο Φορέα και ειδοποιεί τον πολίτη (μέσω sms ή τηλεφώνου) να προσέλθει για να το παραλάβει.

Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ και παραλαμβάνει τη βεβαίωση χορήγησης μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 2012 2013

Read more: ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 2012 2013 ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ | ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 2012 2013 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ

ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 

Η εξίσωση του φόρου πετρελαίου κίνησης με το πετρέλειο θέρμανσης φέρνει στο προσκήνιο το ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
το οποίο θα εξισώση την κατάσταση που θα δημιουργηθεί από τον Οκτώβριο που θα κοστίζει το πετρέλαιο 1,4€ Στο υπουργείο έχει συσταθεί ειδική επιτροπή για την υποβολή προτάσεων αναφορικά με το επίδομα θέρμανσης. Οι προτάσεις αυτές αφορούν κυρίως τα κριτήρια βάσει των οποίων θα κλιμακώνεται το επίδομα καθώς το ακριβές ύψος του θα καθοριστεί από την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές και σύμφωνα πάντα με τα δημοσιονομικά περιθώρια που θα υπάρχουν μετά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Σύμφωνα με τα ποιό πιθανά  σενάρια που συζητούνται στην επιτροπή, το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί ως εξής:
 Η καταβολή του θα είναι μηνιαία κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Δηλαδή θα καταβάλλεται από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο.
 Το επίδομα, αν και διαφοροποιημένο ως προς το ύψος θα λαμβάνουν όλα τα νοικοκυριά, με εισόδημα από ένα όριο και άνω, είτε ζουν στην Κρήτη είτε στη Φλώρινα.
Το ύψος του επιδόματος θα εξαρτάται από τρεις παράγοντες. Την περιοχή στην οποία διαμένει το νοικοκυριό, το υψόμετρο της περιοχής καθώς και τη μέση θερμοκρασία που επικράτησε στη χώρα τον προηγούμενο μήνα.
Η χώρα θα χωριστεί σε τρεις ζώνες, δηλαδή νότια, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Σε κάθε ζώνη θα αντιστοιχεί ένα βασικό επίδομα, υψηλότερο για τη βόρεια ζώνη και χαμηλότερο για τη νότια. Εντός της ίδιας ζώνης θα υπάρχει διαφοροποίηση ανάλογα με το υψόμετρο στο οποίο διαμένει το νοικοκυριό, δηλαδή θα υπάρχει μια προσαύξηση του επιδόματος για τα νοικοκυριά που διαμένουν σε περιοχές με υψηλότερο υψόμετρο.
Με βάση όσα έγιναν γνωστά πρόσφατα από το υπουργείο Οικονομικών, στις 15 Οκτωβρίου θα γίνει η εξίσωση στους φόρους των πετρελαίων κίνησης και θέρμανσης. Η εξίσωση θα γίνει στο 80% του φόρου κατανάλωσης που επιβάλλεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης.
Αυτό, με βάση τα σημερινά δεδομένα, θα οδηγήσει σε αύξηση της λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στο 1,4 ευρώ ανά λίτρο (από περίπου 1,05 που πωλείται σήμερα) ενώ στο ίδιο επίπεδο θα μειωθεί η τιμή του πετρελαίου κίνησης (από περίπου 1,55 ευρώ ανά λίτρο που πωλείται).

EΠΙΔΟΜΑ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Read more: ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ | ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Απαραίτητα Έγγραφα 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 

1. Πιστοποιητικό οικογενειακή κατάστασης με το κύριο όνομα των παιδιών 

2. Βεβαίωση κατά περίπτωση:

α) Στράτευσης: Βεβαίωση στρατού, με πιθανή ημερομηνία απόλυσης

β) Ορφάνια: Ληξιαρχική πράξη θανάτου

γ) Φυλάκιση: Βεβαίωση φυλάκισης με πιθανή ημερομηνία αποφυλάκισης

δ) Ασθένεια: Γνωμάτευση Α/βάθμιας Υγειον. Επιτροπής Ν.Α.Α.Α και σε περίπτωση νοσηλείας, βεβαίωση νοσηλείας

ε) Διάζευξη - Εγκατάλειψη - Εκτός Γάμου: απόφαση διαζυγίου-απόφαση ανάθεσης επιμέλειας παιδιών (επικυρωμένα) 

3. Πιστοποιητικό Οικονομικής Κατάστασης

α) Εκκαθαριστικό Εφορίας ή Υπεύθυνη Δήλωση περί μη υποβολής φορολογικής δήλωσης, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ και το Α.Φ.Μ

β) Βεβαίωση εργοδότη στην οποία να εμφανίζονται οι καθαρές αποδοχές

γ) Απόκομμα σύνταξης πολυτέκνων 

δ) Ασθένεια: Γνωμάτευση Α/βάθμιας Υγειον. Επιτροπής Ν.Α.Α.Α και σε περίπτωση νοσηλείας, βεβαίωση νοσηλείας

ε) Διάζευξη - Εγκατάλειψη - Εκτός Γάμου: απόφαση διαζυγίου-απόφαση ανάθεσης επιμέλειας παιδιών (επικυρωμένα) 

4. Συμβόλαιο μίσθωσης κατοικία; 

5. Λογ/σμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ 

6. Βιβλιάρια ασθενείας όλης της οικογένειας θεωρημένα (φωτοτυπία) 

7. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας 

8. Κάρτα ανεργίας θεωρημένη 

9. Βεβαίωση από το ΠΙΚΠΑ (Τσοχά 5, Αθήνα-απέναντι από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο) περί επιδότησης ή μη για την ίδια αιτία. 

10. Υπεύθυνη Δήλωση (το κείμενο θα δοθεί από την Υπηρεσία)


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου