Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 2012 2013

Read more: ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 2012 2013 ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ | ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 2012 2013 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ

ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 

Η εξίσωση του φόρου πετρελαίου κίνησης με το πετρέλειο θέρμανσης φέρνει στο προσκήνιο το ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
το οποίο θα εξισώση την κατάσταση που θα δημιουργηθεί από τον Οκτώβριο που θα κοστίζει το πετρέλαιο 1,4€ Στο υπουργείο έχει συσταθεί ειδική επιτροπή για την υποβολή προτάσεων αναφορικά με το επίδομα θέρμανσης. Οι προτάσεις αυτές αφορούν κυρίως τα κριτήρια βάσει των οποίων θα κλιμακώνεται το επίδομα καθώς το ακριβές ύψος του θα καθοριστεί από την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές και σύμφωνα πάντα με τα δημοσιονομικά περιθώρια που θα υπάρχουν μετά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Σύμφωνα με τα ποιό πιθανά  σενάρια που συζητούνται στην επιτροπή, το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί ως εξής:
 Η καταβολή του θα είναι μηνιαία κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Δηλαδή θα καταβάλλεται από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο.
 Το επίδομα, αν και διαφοροποιημένο ως προς το ύψος θα λαμβάνουν όλα τα νοικοκυριά, με εισόδημα από ένα όριο και άνω, είτε ζουν στην Κρήτη είτε στη Φλώρινα.
Το ύψος του επιδόματος θα εξαρτάται από τρεις παράγοντες. Την περιοχή στην οποία διαμένει το νοικοκυριό, το υψόμετρο της περιοχής καθώς και τη μέση θερμοκρασία που επικράτησε στη χώρα τον προηγούμενο μήνα.
Η χώρα θα χωριστεί σε τρεις ζώνες, δηλαδή νότια, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Σε κάθε ζώνη θα αντιστοιχεί ένα βασικό επίδομα, υψηλότερο για τη βόρεια ζώνη και χαμηλότερο για τη νότια. Εντός της ίδιας ζώνης θα υπάρχει διαφοροποίηση ανάλογα με το υψόμετρο στο οποίο διαμένει το νοικοκυριό, δηλαδή θα υπάρχει μια προσαύξηση του επιδόματος για τα νοικοκυριά που διαμένουν σε περιοχές με υψηλότερο υψόμετρο.
Με βάση όσα έγιναν γνωστά πρόσφατα από το υπουργείο Οικονομικών, στις 15 Οκτωβρίου θα γίνει η εξίσωση στους φόρους των πετρελαίων κίνησης και θέρμανσης. Η εξίσωση θα γίνει στο 80% του φόρου κατανάλωσης που επιβάλλεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης.
Αυτό, με βάση τα σημερινά δεδομένα, θα οδηγήσει σε αύξηση της λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στο 1,4 ευρώ ανά λίτρο (από περίπου 1,05 που πωλείται σήμερα) ενώ στο ίδιο επίπεδο θα μειωθεί η τιμή του πετρελαίου κίνησης (από περίπου 1,55 ευρώ ανά λίτρο που πωλείται).

1 σχόλιο:

 1. The name limousine is tantamount to luxury and magnificence
  and that is enough to secure the paphos car hires insurance than any other WP7 phone available today.
  How long have you worked for Affordable paphos car hire?
  The only advantage of this free service and just have your car.
  Although it was largely a pilgrimage site. In spite of this,
  saloon cars are one of the best places to rent a
  custom luxury car. Richard immediately demanded a return
  to status quo ante status quo prior to the time you
  have there.

  my webpage; http://mcmanweb.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου