Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ: Με νομοθετική ρύθμιση, η ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (Μ.Γ.Ο.) να χαρακτηριστεί και να αντιμετωπιστεί ως ειδική κατηγορία.
(Μονογονέας χαρακτηρίζεται αυτός που βρίσκεται σε κατάσταση: διάστασης-διάζευξης-χηρείας-ανύπαντρη μητέρα-, που έχει νόμιμα την επιμέλεια τουλάχιστον 1 τέκνου).

ΥΓΕΙΑ: Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία. Ψυχολογική στήριξη στο μονογονέα και στα τέκνα αυτού.

ΕΡΓΑΣΙΑ: Προτεραιότητα (μοριοδότηση) στις προσλήψεις του ΑΣΕΠ για τους μονογονείς και τα τέκνα αυτών με σύμβαση αορίστου χρόνου. Μονιμοποίηση συμβασιούχων. Επιχορηγήσεις & φοροαπαλλαγέςεπιχειρήσεων (π.χ μείωση ασφαλιστικών εισφορών στους εργοδότες που απασχολούν μονογονείς ή τέκνα αυτών, επιδότηση νέων επιχειρήσεων κ.λ.π). Μειωμένο ωράριο αρχηγών Μ.Γ.Ο μέχρι τα 5 έτη του τέκνου. Πάσο δωρεάν μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μείωση στρατιωτικής θητείας τέκνων Μ.Γ.Ο. (προστάτες) σε 6 μήνες και υπηρέτηση στον τόπο διαμονής τους.

ΔΙΑΒΙΩΣΗ: Επίδομα πρόνοιας παιδιού 400€ με αύξηση ορίου φορολογητέου εισοδήματος του μονογονέα μέχρι την ενηλικίωσή του, ή μέχρι το 24ο έτος φοίτησης του. Μισθός στην άνεργη μητέρα Μ.Γ.Ο. ίσος με το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη. Ταμείο ανεργίας στους αρχηγούς Μ.Γ.Ο. της τάξεως των 900€. Ισόβια σύνταξη στον αρχηγό μονογονέα με τέκνο Α.Μ.Ε.Α ίση με το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.
Σύνταξη στο διαζευγμένο μονογονέα που χωρίζει σε ηλικία άνω των 40 ετών και δεν εργάζεται. Πρόωρη σύνταξη στα 50 για αρχηγούς ΜΓΟ και στον ιδιωτικό τομέα όπως στο δημόσιο.

ΣΤΕΓΑΣΗ: Άτοκα δάνεια Ο.Ε.Κ για απόκτηση α’ κατοικίας με αποπληρωμή στα 25 έτη στον αρχηγό Μ.Γ.Ο. με 700 ένσημα και δικαίωμα στην κλήρωση εργατικών κατοικιών. Επιδότηση ενοικίου στην μονογονεική οικογένεια με 700 ένσημα. Ίδρυση μονάδων φιλοξενίας και στήριξης άστεγων Μ.Γ.Ο. και επιδότηση τους. Ειδικό επίδομα θέρμανσης το χειμώνα- μείωση 50% δημοτικών τελών-

ΠΑΙΔΕΙΑ: Δωρεάν φύλαξη παιδιών σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ με προτεραιότητα και διεύρυνση ωραρίου χειμώνα-καλοκαίρι. Δωρεάν ένταξη στα Δημόσια Ι.Ε.Κ - φροντιστήρια – κατασκηνώσεις - αθλητικές δραστηριότητες – μουσική – εικαστικά - για τα τέκνα Μ.Γ.Ο. Μεταγραφές των παιδιών ΜΓΟ που εισάγονται στα πανεπιστήμια κοντά στον τόπο κατοικίας τους και μοριοδότηση αυτών στις Πανελλαδικές εξετάσεις.Τα παιδιά Μ.Γ.Ο. να μπορούν να φοιτούν και σε σχολεία κοντά στην εργασία του μονογονέα. Γονικής άδεια 6 ημερών το χρόνο για κάθε τέκνο.



13 σχόλια:

  1. ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΥΧΟΥΝ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΩΣ ΑΙΤΗΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ ΓΙΩΤΑ19 Νοε 2009, 11:33:00 μ.μ.

    H ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠ'ΟΤΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ. ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΠΙΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΟ. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΧΡΟΝΟΒΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΗΡΕΣ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΥΠΟΧΡΕΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΧΑΜΗΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΛΠ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟ ΕΠΙΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΟ. ΑΓΑΠΗΤΗ ΦΙΛΗ ΑΠΕΥΘΥΝΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΕΚΔΟΘΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. ΑΝ ΝΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και με τις άγαμες μητέρες με αναγνωρισμένα τέκνα τι γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. gia sas tha eithela na rothso eimai monogoneas eimai anergh enamisi xrono dhkeoyme kapio epidoma k apo poy?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαφωνώ ως προς τον ορισμό ... Από πότε πέθανε ο άλλος γονέας ? και έχοντας απλά και μόνο την επιμέλεια χαρακτηρίζονται ΜΓΟ οι διαζευγμένοι ... Δηλαδή όταν πηγαίνει στο σπίτι του άλλου γονέα είναι ΜΓΟ ο άλλος!!!! .... Εναλλασόμενη ΜΓΟ !!!! ΝΑ ΠΈΡΝΕΙ ΕΠΊΔΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΆΛΛΟΣ ΓΟΝΕΑΣ ΤΟΤΕ Ή είναι λογικό ένας ναυτικός ή αεροσυνοδός ή ένας στρατιωτικός ή όποιος τελοπαντων κάνει καιρό να επιστρέψει σπίτι και στα παιδιά του θα χαρακτηρίζεται ΜΓΟ και εντός Γάμου .... Αυτά είναι αστεία και προκλητικά καθώς όταν ζητάμε να χαρακτηριστούν ΜΓΟ οι διαζευγμένοι και να τυγχάνουν διευκολύνσεων στην ουσία επιδοτούμε το διαζύγιο και μειώνουμε απο τα ορφανά κονδύλια
    ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ανώνυμε:ισχυρίζεσαι πως οι διαζευγμένοι δεν ανήκουν στην κατηγορία των μονογονεϊκών οικογενειών.Σου είπε κανείς αγαπητέ μου,πως όλοι οι διαζευγμένοι ακόμα και αν υποχρεούνται σε καταβολή διατροφής,είναι εντάξει σε αυτή τους την υποχρέωση? σου είπε κανείς αγαπητέ μου πως όλοι οι διαζευγμένοι που έχουν αποχωρήσει από την οικογενειακή στέγη διατηρούν επαφές με τα παιδιά τους? σου είπε κανείς μήπως πως για 1,2,ή 3 φορές τον μήνα που θα επισκεφτεί ένα παιδί τον γονέα του που λείπει απ'το σπίτι,εκείνος έχει τα ίδια έξοδα με αυτόν που φροντίζει και συντηρεί το παιδί? καλό θα ήταν να σκέφτεσαι καλύτερα πριν λάβεις θέση.Μάλλον έχεις άγνοια επί του θέματος.Και όσον αφορά τον ορισμό της μονογονεϊκής οικογένειας,είναι ξεκάθαρος πιστεύω.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απολύτως με τον Ανώνυμο. Τα περί διάστασης και διάζευξης είναι αστεία και προκλητικά, καθώς αυτό το παιδί συνεχίζει να έχει ΔΥΟ γονείς.

      Οι διαζευγμένοι που δεν είναι εντάξει στην καταβολή διατροφής μπορούν ν'αντιμετωπιστούν δικαστικά. Κι αν συνεχίζουν να μην είναι εντάξει, μπορεί να διαταχθεί προσωποκράτηση, οπότε προκειμένου να μη χάσουν την ελευθερία τους, θα πληρώσουν.

      Διαγραφή
    3. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ !!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  7. otan lete epidoma apo tin pronia 400 evro ti enoite????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.isotita.gr/var/uploads/PUBLICATIONS/monogoneikh_entypo_050208.pdf

      Διαγραφή
  8. που πρεπει να ρωτησω για τι δικαιουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου